Mi köze az érzelmeknek az egészséghez?

Neked fontos, hogy a gyermeked egészséges és boldog legyen? Nyilván a válaszod: igen. Kinek ne lenne fontos a gyermeke egészsége és boldogsága? És sokan úgy gondoljuk, mindent meg is teszünk ennek érdekében. 

Mi is kell a boldogságukhoz? Természetesen igyekszünk mindent megadni nekik, legyen szó akár szülői szeretetről, bizalomról, együtt töltött pillanatokról, egy kedvenc játékról, háziállatról vagy akár arról, hogy engedjük, hogy szabadon szárnyalhassanak játék közben, hagyjuk, hogy saját maguk fedezhessék fel a körülöttük lévő világot. 

És vajon mi szükséges az egészség eléréséhez vagy megtartásához? Elegendő-e az egészséges ételek megválasztása, a vitaminok szedése, a rendszeres mozgás beiktatása? Esetleg összefügg az egészség és a boldogság? Hatással van-e egyik a másikra? Már egészen pici koruktól kezdve megismertetjük a gyermekeinket a testükkel, megtanítjuk nekik, hogyan vigyázzanak rá, hogyan óvják azt. Sok kisgyerek pedig komolyan érdeklődik is a testében zajló folyamatok felől: hogyan veszünk levegőt, miért dobog a szívünk, hová kerül az étel, amit megeszünk? 

Mi van akkor, ha a gyermekünk azt kérdezi, miért van hányingere? Miért volt tegnap hasmenése? Vajon minden esetben az ennivaló a felelős? Vagy talán egy csúnya vírus? Esetleg elképzelhető, hogy a gyermekünk egyszerűen csak izgult, félt valamitől? Hiszen velünk is megesik, hogy egy fontos esemény előtt akár 10 percenként is futunk a mellékhelyiségbe… 

Lehet, hogy az érzelmeknek nemcsak a boldogsághoz, de az egészséghez is közük van? 

Mit szólnál hozzá, ha azt mondanánk, hogy ezentúl, ha beteg lesz a gyermeked, elkezd majd azon gondolkodni, vajon mi is történt, amiért hányingere volt, vagy éppen hasmenése? Hiszen a Szervmanók pont ebben segítenek neki, és Neked. Ők ugyanis, kedves kis személyiségükön keresztül, már egészen pici korban megtanítják a gyerekeknek, hogy mitől gyengülnek le, milyen érzelmek hiányától lesznek betegek. 
Így rajtuk keresztül a gyerekek felismerhetik, hogy bizonyos pozitív érzelmek hiánya, vagy negatív érzelmek megléte melyik Szervmanóval hozható összefüggésbe. S ha a Szervmanók boldogak, akkor mi egészségesek vagyunk. 
Ezzel egy kicsit más szemszögből is megismerhetjük a testünk működését, az érzelmeink változására bekövetkező testi reakciókat. Mindezt persze egy óvodás, kisiskolás gyermek szintjén, játékosan, viccesen. 

A Szervmanók természetesen nem ígérik, hogy miután megismertük őket, többé már nem gyengülnek le, hiszen érzelmekkel teli lények vagyunk, nap mint nap érnek minket hatások, amelyekre a személyiségünk révén különbözőképpen reagálunk. A Szervmanók csupán megmutatják nekünk, hogy az egészség elérésében, megtartásában az érzelmeink is fontos szerepet játszanak. 

És ennek a megismerését, megtanulását nem lehet elég korán elkezdeni! 

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial