Ép lélekkel ép testet…

A napokban ráakadtam egy Dan Millman idézetre, miszerint: „Ha nem törődünk testünkkel, hol fogunk élni?” Azonnal a Szervmanókra gondoltam (jó, én majdnem mindig rájuk gondolok :), hiszen ők a mi testünkben élnek! Igen, vigyáznunk kell a testünkre, hogy a Szervmanóknak szuper lakhelye legyen!

És mit jelent a testünkkel való törődés? Fontos, hogy rendszeresen és rendesen gondozzuk, ápoljuk, illetve tápláljuk sok-sok értékes táplálékkal, ami legyen lelki, szellemi táplálék, plusz mindenféle földi jó… Cserébe a testünk, s benne a Szervmanók, mindent megtesznek azért, hogy hibátlanul elláthassák a mindennapi feladataikat. Mi pedig ezáltal egészségesek leszünk. 

Így a jól ismert régi mondás, az „ép testben ép lélek”, fordítva is igaz lesz. Mire is gondolok: ha a testünk rendben van, megfelelő törődést kap, az jó hatással van a lelkivilágunkra is, tehát mondhatjuk, hogy ép testben ép lélek. 
Ám ahhoz, hogy a testünk ép és egészséges legyen, s a Szervmanók boldogan végezhessék a dolgukat, fontos, hogy érzelmileg kiegyensúlyozottak legyünk. 
Ha kizökkenünk a lelki harmóniából, például elszenvedünk egy konfliktust vagy bosszankodunk valamin, a testünk azonnal reagálni fog, a Szervmanóink legyengülnek, s nem működnek úgy, ahogy az szükséges lenne. Tehát: ép lélekkel ép testet! 

Nos, a Te Szervmanóidnak milyen a lakhelye? 🙂

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial