Hogyan legyen egészséges, boldog gyermekünk, a Szervmanók segítségével?

… táplálkozzon a gyermek egészségesen, sokat mozogjon, nevessen, játsszon, aludjon…

Valóban, ezek mind fontosak. A mozgás nagyon hatásos fejlesztő eszköz, testi és szellemi felfrissülést is hoz. A helyes étkezés jót tesz a testnek, a sok-sok nevetés és jókedv pedig a léleknek.
A mozgást, a játékot tudjuk nekik biztosítani, akár szabad játék, akár kötött edzés formájában. Az egészséges táplálkozásban is egyre több szülő élen jár.

És hogyan segítsük őket abban, hogy lelkileg kiegyensúlyozottak legyenek? Sok szeretettel, minőségi együtt töltött idővel, odafigyeléssel, beszélgetéssel…

Én úgy gondolom, ahhoz, hogy egészségesek legyenek, ez utóbbival kell a legtöbbet foglalkozni. Mármint a kis lelkükkel beszélgetni. Természetesen ez az én saját véleményem. Megtudni, hogyan érzik magukat a bőrükben. Mitől voltak aznap boldogok, és mitől szomorúak? Esetleg mitől szoronganak, mitől félnek? A ki nem beszélt rossz érzések, megélések ugyanis lebetegedéshez vezethetnek.

Sajnos nem olyan könnyű minden gyerekből kiszedni az érzéseit. Van, aki szívesen mesél, de sok kisgyerek nem meri, vagy szégyelli kimutatni az érzelmeit.

Nos, itt jöhetnek képbe a Szervmanók. A plüss Szervmanók ugyanolyan kiskedvenccé válhatnak, mint a plüss macik. Így rajtuk keresztül könnyebben megnyílhat egy zárkózottabb gyermek is. Lehet, hogy a kedvenc Szervmanójának szívesen elmesélni a kellemetlen történetet, mint nekünk, aggódó szülőknek.

Ráadásul a Szervmanók történeteit olvasgatva, megismerhetjük azokat az érzelmeket, amelyek a Manókat legyengítik. Így amikor egy-egy betegség felüti a fejét, abban is segítenek, hogy a gyerekek beazonosítsák a saját érzelmi megélésüket.

Kisfiamat nemrég egy kellemetlen inzultus érte az iskolában, néhány kisgyerek megviccelte, ami végül nem sikerült olyan viccesre. Két nap múlva derült ki, kik voltak benne a „buliban”, és neki nagyon rosszul esett, hogy csalódnia kellett a barátaiban. Még aznap hasmenést produkált, ráadásul háromszor is.

Ha nem ismernénk jól a Szervmanókat, és azt, hogy melyikőjük mitől gyengül le, az első reakció az volna: jaj, benyeltünk egy ronda hasmenős vírust!
De ismerve Bél Borbálát, és tudva, hogy ő a csúnya, utálatos ügyekben legyengül, és szeret gyorsan megszabadulni a neki nem tetsző dolgoktól, nem aggódtunk, mert tudtuk, hogy ez a hasmenés csak azért volt, mert Bél Borbálának nem tetszett a barátok viselkedése. És következő napon nyoma sem volt a hasmenésnek.

Hívjátok hát bátran segítségül a Szervmanókat, a gyerekek érzéseinek kibeszéléséhez!
– Ha a mandulák bedurrannak: Mi az, amit nagyon szerettél volna kicsim, de nem kaptál meg? Vagy már lemondtál róla, mégis meglett? Mandula Julcsi mit mondana?
– Ha a tüdő az érintett: Mi volt az, amitől megrémültél, megijedtél? Hívd segítségül Tüdő Jenőt és Benőt, és együtt szívjátok be a bátorságot és fújjátok ki a félelmet!
– Ha pedig nem emlékszik semmire (mert nem tudom, nálatok hogy van ez, de az én kisfiam sokszor alig emlékszik, mi történt az iskolában 🙂 ), akkor hívhatjuk Agy Antalt, hogy keresse elő valamelyik fiókból, hogy mi történt aznap.

Ha csak egy kicsivel is többet tudunk meg a Szervmanók segítségével a gyerekeinkről, az érzéseikről, én azt gondolom, már jó úton járunk. Olvasgassátok a történeteiket, ismerjétek meg őket mind.
További szép napot, és vidám, boldog szervecskéket kívánok Nektek, sok szeretettel!

Ha még nem ismernétek a Szervmanókat, töltsétek le Ajándék történetünket Tüdő Jenőről és Benőről, a két rettenthetetlen szuperhős Szervmanóról, ide kattintva!

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial