Mire vágynak a Szervmanók?

Akik ismerjük a Szervmanókat, már megtanultuk, hogy amivel igazán táplálni tudjuk őket, az a sok szeretet és jó érzés. Ha ez rendszeres, akkor jól végzik a dolgukat, s ezáltal minket egészségben tudnak tartani. Ebben az írásban összeszedtük Nektek, mire is vágynak a Szervmanók:

Szív Emma lételeme a szeretet. Ha szeretet van körülötte, minden rendben van. Jelszava: Szívem ma érted dobban! Agy Antal arra vágyik, hogy mindig jól működjenek az agytekervényei. Ehhez egyrészt sok pihenésre van szüksége, másrészt sok agytornára, de persze kevesebb agyalásra!

Tüdő Jenő és Tüdő Benő azt szeretnék, ha nem lenne annyi félelem és rémisztgetés. Ezek csak legyengítenek mindenkit. Ha friss, oxigénnel teli levegőn vagyunk, mind hamar új erőre kapunk. Jelszavuk: A bátorságot beszívjuk, a félelmet elfújjuk!

Gyomor Gyurka szeret egyetértésben lenni a környezetével. Ha ez nincs meg, akkor beindul a puffogás, a rágódás. Máj Mihály akkor igazán elégedett, ha kevesebb körülötte a mérgelődés és több a vidámság! Továbbá igen fontos számára a tisztelet. Epe Tóbi is azt szereti, ha békében van magával és másokkal is. Ő sokat énekel és viccelődik, azt szeretné, ha mindenki ilyen könnyedén és vidáman élné a napjait.

Bél Borbála arra törekszik, hogy képes legyen megkülönböztetni a számára jó és rossz dolgokat. Ami számunkra hasznos, azt erősíteni kell, ami kevésbé hasznos, azoktól pedig lehetőleg gyorsan meg kell szabadulni. Ha tartogatjuk a problémákat, azzal csak legyengítjük őt, ezért az elengedés az ő kulcsszava.

Cuki Cili arra vágyik, hogy mindenki fogadja el a másikat olyannak, amilyen. De nem csak a másik személyt, hanem bizonyos helyzeteket is el kell tudnunk fogadni.

Vese Vili és Vese Pali igazi társasági lények! Ha magányosnak, elhagyatottnak érzik magukat, elveszítik a jókedvüket, s sokszor még dolgozni sincs ilyenkor kedvük. És bár egymásnak legtöbbször mindig ott vannak, imádnak a barátaikkal lógni.

Láthatjuk, hogy minden Szervmanónak más a fontos, hogy elégedett legyen, s ezáltal jól végezhesse a dolgát odabent. Ha ezek nem teljesülnek, akkor bizony elszomorodnak, rosszkedvűek lesznek, s csak ímmel-ámmal fogják végezni a dolgukat. Ezáltal mi gyengébbek leszünk, esetleg le is betegszünk.

Ha gyengének érezzük magunkat, ne essünk rögtön kétségbe: nézzük meg, vajon melyik Szervmanócskát hanyagoltuk el egy kicsit, szeretgessük meg őket, adjuk meg azt, amire vágynak, és a hőn áhított egészség is szépen újra visszatér majd.

Összességében tehát Szervmanóink arra vágynak, hogy szeretet és harmónia legyen körülöttünk, békében éljünk önmagunkkal és a környezetünkkel. Ha ezekkel tápláljuk őket, meglátjátok minden rendben lesz!

Ne feledjük a Szervmanók jelszavát: Az egészség benned van!

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial