Plüss állatok után plüss Szervmanók a Tordasi Műhely falai között… avagy… a Szervmanó-gyártás kulisszatitkai

Amikor felmerült bennem a plüss Szervmanók készítésének gondolata, azt sem tudtam, hol kezdjem. De azt tudtam, hogy csakis minőségi, egyedi terméket szeretnék létrehozni, amit évek múlva is nyugodtan gyömöszölhetünk, babusgathatunk, vagy akár ki is moshatunk, mert biztosak lehetünk benne, hogy semmi baja nem lesz. Elkezdtem hát plüssállatokat gyártó cégek után keresgélni az interneten, aztán egészen máshonnan jött a segítség.

Egy kedves ismerősöm meghallotta a hírt, hogy szeretnék plüss Szervmanókat gyártatni, így azonnal a figyelmembe ajánlotta a Tordasi Műhelyt: „Gyönyörű plüss állatokat, figurákat és más varrodai termékeket állítanak elő – mondta –, érdemes lenne egy nap megnézned, hátha szimpatikusak lennének neked.”

A Tordasi Műhelyben megváltozott munkaképességű és fogyatékkal élő emberek dolgoznak, és meg kell mondanom, meglepődtem, amikor megláttam a szebbnél szebb plüss állatokat a raktárban. Azonnal láttam ugyanis, hogy igazán szép, minőségi termékeket készítenek.

Persze jöttek a kétkedő gondolatok, mert rendben van, hogy gyönyörű plüssállatokat készítenek, de…
Vajon az én Szervmanóimat is el tudják készíteni?
Pont olyanra, amilyennek megálmodtam őket?
Ugyanolyan színűek, mosolygósak és kedvesek lesznek, mint a könyvben?

Nem kellett hozzá sok idő, és elszállt az aggodalmam.
Hajni, az egyik varrodai segítő, pár skiccből azonnal rajzolt egy Szív Emma szabásmintát, és látszott, hogy beindult a fantáziája és a fejében már a többi Szervmanó szabásmintája is kezdett kirajzolódni.
Tetszett a lelkesedése, és már láttam is magam előtt a kész manókat, amint ott mosolyognak rám egymás hegyén-hátán…

Nem arról vagyok híres, hogy gyorsan hozok döntéseket, most mégis azonnal döntöttem. Én benne vagyok! És ők is örültek, hogy a plüss állatok után Szervmanócskákat is készíthetnek!

Elkezdődött hát a testek és végtagok anyagkeresése, a színválasztás, a szemek tervezése, a címkék beszerzése… Aztán elkészültek a próbaverziók. Természetesen Szív Emma lett az első. Az első anyagminta nem volt a legjobb választás, mégis, imádta mindenki! Viszont a második verzió még szuperebb lett! Még jobban imádtuk.

 

De kellett még finomítani az alkatán. OK, hogy csajsziról van szó, de azért legyen kicsit ducibb!
És IGEN! TÖKÉLETES lett!

A többi Szervmanó végleges formáját is megelőzte jó pár próbálkozás, de már egyre kevesebbet kellett módosítani. Hamar híre ment az intézményben, hogy „újfajta, érdekes plüss állatok” jelentek meg a varrodában…

Minden Szervmanó egyedi és megismételhetetlen, hiszen egyenként kerülnek felhelyezésre a mosolygós szájak, orrocskák, szemek és a szemek csillogása.

És hát ki szeretne csak plüss állatot, ha végre vannak édes, szerethető plüss Szervmanók?

A dolgozók szívüket-lelküket beleadják a munkába. Mindenki a képességei szerint. Van, aki a tömőanyagot helyezi be, mások segítenek a kezek-lábak, vagy a testek kiszabásában, és van, aki a varrásban is kiválóan helytáll. Szerencse, hogy a plüss állatok készítése folytán már megfelelő rutinnal rendelkeznek.

Mindig mosolyogva, kedvesen fogadnak.
De jó, hogy Ők készítik a Szervmanókat!

 

Milyen jó, hogy ahelyett, hogy a szobájukban üldögélnének, vagy valamilyen értéktelen, monoton dolgot végeznének, a mindig vidám, boldog és mosolygós Szervmanók készítésében segédkeznek!

Örülök, mert a fogyatékkal élők közül sokan gyermeki csodálkozással néznek a világra, és örülök, hogy ezt a szeretetet, kedvességet most már nemcsak a plüss állatokba, hanem a Szervmanókba is beleszövik. Beleszövik az én Szervmanómba, és a 

Tiédbe is.

Apropó, Neked van már saját plüss Szervmanód?

Itt megnézheted, s akár azonnal meg is rendelheted a kedvenc Szervmanódat!

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial