A plüss maci rendhagyó alternatívái – a plüss Szervmanók

A legtöbb kisgyermek imádja a plüss figurákat, mert jókat lehet velük játszani, lehet őket szeretgetni, babusgatni, gyömöszölni. Jó érzés hozzájuk bújni, ha anya nincs a közelben. Nem hiába lesz végül alvóka a kedvenc plüss állatkából. És hát valljuk be, sokan még felnőtt fejjel is elérzékenyülünk egy-egy valóban pihe-puha, édes kis szőrmók láttán. 

Ám mi a helyzet a plüss Szervmanókkal? Vajon lehet őket ugyanúgy szeretgetni, mint egy plüss macit? Ölelgetni? Gyömöszölni? Lehet velük szerepjátékokat játszani? 

Már miért is ne lehetne? Sőt!
A gyerekek hamar megértik, hogy a Szervmanók az ő testükben élnek, és valójában ilyen vidámak, mosolygósak odabent az ő szervecskéik. Azzal, hogy a plüss Szervmanókat ölelgetik, szeretgetik, tulajdonképpen saját magukra, a saját testükre néznek szeretettel.

Észrevettünk egy érdekes dolgot. Ha a Szervmanók mondanak valami fontosat, akkor azt a gyerekek boldogan, minden további nélkül elfogadják. 
Ha a Szervmanók szerint jó tesz a vízivás, vagy a futás, ezt a gyerekek valahogy nem érzik kényszernek, külső nyomásnak. 

A Szervmanócskákon keresztül nem fogunk akadályba, ellenállásba ütközni. Ugyanis, mielőtt a gyerekek a Szervmanókat megismerték volna, előtte sohasem gondoltak így a testükre, szerveikre. Ezért pikk-pakk összebarátkoznak ezekkel az újdonsült kis lényekkel, és hamar megszeretik őket.

Többnyire első olvasásra meglesz a kedvenc is. És ha valamit a kedvenc Szervmanó mond, az úgy van. 
Ha Tüdő Jenő és Benő attól bátrabb lesz, és erősebb, akkor gyerünk a friss levegőre! 
Na, jó! Szív Emma kedvéért megesszük a paradicsomot. 
Hagyjuk abba a durcáskodást, sértődgetést, hogy Bél Borbála újra a régi legyen!
Cuki Cilit pedig ne gyengítsük már le a sok-sok édességgel! 

Használjuk hát ki ezt a remek helyzetet! 
Ha azt szeretnénk, hogy a csemetéink több gyümölcsöt, zöldséget fogyasszanak, kevesebb csokit egyenek, többet mozogjanak, vagy akár kevesebbet hisztizzenek, bízzuk csak az ügyet a Szervmanókra! 

Meglátjátok, a gyerekek boldogan tesznek majd eleget a Szervmanók kérésének, könnyebben elfogadják a tőlük jövő kéréseket, mintha azok tőlünk, szülőktől jönnének. A könyvecskéből pedig hamar megtanulják, hogy a Szervmanók mitől lesznek igazán vidámak, boldogak.

A Nagy Szervmanó Család

Szóval, válhat egy plüss Szervmanó kedvenc játékszerré? Ezt döntsétek el Ti magatok.

Egy biztos: a plüss Szervmanókkal gyerekjáték a test megismerése, ápolása, egészségben tartása.

Nektek van már odahaza plüss Szervmanótok? 🙂

 

A Szervmanók történeteit megismerheted a róluk szóló meséskönyvből.

Ha még nem ismered őket, töltsd le az ajándék történetet a rettenthetetlen szuperhős Szervmanókról.  

 

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial